لزوم تهیه طرح جامع مدیریت پسماند برای خراسان جنوبی
مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان جنوبی گفت: تا پایان سال ۹۲ تمام شهرداریها موظف بودند طرحهای جامع مدیریت پسماند را به گونهای تهیه و تدوین کنند که کلیه پسماندها به صورت تفکیک شده در مبدا جمعآوری شوند که تاکنون نیز این موضوع در استان بلاتکلیف مانده
است. به گزارش تسنیم «حسن اکبری» اظهار کرد: کمیتههای تخصصی پسماند شامل صنعتی و معدنی، پسماند کشاورزی، پسماند پزشکی، پسماند صنعت نفت و پسماند عادی در این کارگروه هستند. وی گفت: یکی از معضلات سال گذشته نیز پسماند پزشکی بوده که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و دبیرخانه کارگروه و سازمان نظام پزشکی نیز در مدت زمان 3 ماه حدود 90 درصد پسماند پزشکی مرکز استان ساماندهی شد. مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان جنوبی افزود: حدود 70 اخطار زیستمحیطی برای مطبهای پزشکی صادر شده که در نهایت نیز معضل پسماند پزشکی در مرکز استان برطرف شده است.
اکبری تصریح کرد: تا پایان سال 92 تمام شهرداریها موظف بودند طرحهای جامع مدیریت پسماند را به گونهای تهیه و تدوین کنند که کلیه پسماندها به صورت تفکیک شده در مبدا جمعآوری شود که تاکنون نیز این موضوع در استان معطل مانده است. وی با بیان اینکه تنها 2 شهر فردوس و بشرویه این طرح جامع را مصوب کردند که اجرای اصولی و صحیح نداشتند ادامه داد: وضعیت زبالهگاهها در شهر بسیار نامناسب بوده و دفن بهداشتی استاندارد نیست. مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: از مراکز غیرمجاز خرید، جمعآوری و نگهداری پسماند و ضایعات در سطح استان بازدید انجام شده که در نتیجه آن نیز 30 اخطار زیستمحیطی صادر شده است. اکبری اظهار کرد: خراسان جنوبی در تولید زباله پایینترین سرانه را دارد اما در دفن زبالهگاهها شرایط مناسبی ندارد و این اولویت شهرداریها نیست.